top of page
logo_diningcity.png
Dining City

Plezant, de naam zegt het al. Het was zeer aangenaam vertoeven bij Plezant. De bediening, het eten, de service . Wij hebben er van genoten. Mochten we volgende keer in Groningen logeren komen we zeker weer langs.

Connie Klaphaak

logo_the_fork.png
The Fork

Service was wonderful and food was delicious! We enjoyed our experience very much. The outdoor patio was especially inviting! Would definitely visit again.

Alexis V.

logo_tripadvisor.png
Tripadvisor

Nog iets zoeken, er staat niks op Tripadvisor

Corona-maatregelen

Wat doet Plezant?

Dinsdag t/m zondag:
Geopend als winkeltje vanaf 14.00

Maaltijden en thuismenu's

Thuisbezorgd!

Haal jij Plezant in huis?

Tijdens de gedeeltelijke lockdown is Plezant geopend als winkeltje én als afhaalrestaurant!

Afhaalmaaltijden en het chef's thuismenu,
Heerlijke wijnen en bieren,
Cadeau- en kerstpakketten
De feestdagen

Helaas, dit jaar geen kerst BIJ Plezant, maar wel MET Plezant, maar dan bij jou thuis! We hebben weer een fijn thuismenu bedacht. In een handomdraai tover jij een fantastisch kerstmenu op tafel!

Meer informatie vindt je hier

Eten bestellen voor thuis

Nu we te maken hebben met de avond-lockdown is Plezant niet langer geopend om eten en drinken op locatie te nuttigen. Máár we maken het natuurlijk graag bij je thuis net zo Plezant!

Hier in het reservering/bestelsysteem kun je een bestelling plaatsen voor afhaal. 

Drankjes en Borrelplank

Wil je alleen wat komen drinken?

Misschien met wat lekkers erbij?

 

Wij hebben diverse borrelplanken met o.a. bitterballen, kaastengels, kroketjes, nacho’s, salsa, olijven, nootjes, toast, kaas- en vleessoorten.

Vleesschotel

Eendenborst

Vijgencompote

Rösti

Portjus

€ 19,50
Image by Bao Menglong

Spareribs

Knoflooksaus

Chili

Pofaardappel

€ 17,50
Gegrilde zalm

Verrassingsmenu

3, 4 of 5 gangen

door Chef Stijn

Wensen kun je doorgeven

€ 33,50 tot € 41,50

Benieuwd naar onze reviews?

Recensie Review Dinercafe Plezant Groningen
Recensie Review Dinercafe Plezant Groningen
Recensie Review Dinercafe Plezant Groningen
Recensie Review Dinercafe Plezant Groningen
Huidige vacatures

Zelfstandig werkend kok​​

Wij zoeken een zelfstandig werkend kok die veelal de rechterhand van onze chefkok zal zijn en op sommige dagen de eindverantwoordelijkheid zal dragen.

Wil jij de sparringspartner worden en meedenken over nieuwe gerechten?

Ook dát zouden we erg waarderen.

- 24 tot 32 uur per week

- voornamelijk weekenddagen

- uitbreiding van uren in de zomerperiode 

- uitbreiding van uren mogelijk in overleg

We ontvangen graag een korte motivatie en een stukje kennismaking met jou op de mail info@plezantgroningen.nl

Hulpkok - meewerkend kok - koude kant

Wij zoeken een medewerker die zich thuis voelt in een keuken, niet wegloopt voor een avondje hard werken en de bijbehorende schoonmaakwerkzaamheden.

In de piekdrukte zul je de chefkok assisteren met het maken/voorbereiden van gerechten en op termijn groei je toe naar zelfstandig de dessertkant draaien.

- 4 tot 16 uur per week

- voornamelijk weekenddagen

- uitbreiding van uren in de zomerperiode 

- uitbreiding van uren mogelijk in overleg

We ontvangen graag een korte motivatie en een stukje kennismaking met jou op de mail info@plezantgroningen.nl

Medewerker bediening/afwas

Wij zoeken een medewerker bediening die houdt van afwisselend werk en het dan ook prima vindt om afwisselend te werken in de bediening en afwas. In een klein team is vooral de combinatiefunctie een uitgelezen plek om echt de verbintenis binnen het team aan te gaan. 

- 4 tot 12 uur per week

- voornamelijk weekenddagen

- uitbreiding van uren in de zomerperiode 

- uitbreiding van uren mogelijk in overleg

We ontvangen graag een korte motivatie en een stukje kennismaking met jou op de mail info@plezantgroningen.nl

Huidige vacatures

Bedrijfsleider (38 uur)

Het is heerlijk om op de vloer te staan en gasten een fantastische avond te bezorgen, vooral als het team werkt als een geoliede machine. Vind jij de combinatie van organiseren en gastvrijheid bij jou passen? Dan zoeken we jou! 

Plezant is een dinercafé in een fantastisch gezellig en sociale buurt in de Korrewegwijk, de Professorenbuurt. Net buiten het centrum, gelegen aan een fantastisch groen plein, vind je Plezant; een kleurrijk en sfeervol restaurant met ruim terras. Het type gast dat je kunt verwachten is zeer uiteenlopend, want iedereen is welkom. Van buurtgenoten op flipflops en in korte broek die komen aanwaaien voor een borrelhap met een speciaalbiertje tot dinerende vriendinnen op hoge hakken, fleurige jurkjes en op sjiek aan de wijn.  

Op de kaart vind je een fijne combinatie tussen de a la carte gerechten en het chefsmenu, dit maakt elke dag een uitdaging en een heel andere flow. De kaart wordt huisgeprint en regelmatig voorzien van de nieuwe smaken en gerechten, we blijven steeds vernieuwen en houden van compact en wisselend. 

Plezant is in ruim 3 jaar tijd gegroeid van buurtrestaurant met comfort food, tot een restaurant waar het gros van de gasten een avondje komt tafelen en meer gangen van de chef met bijpassende wijnen willen beleven. 

Verantwoordelijkheden

  • Je legt de lat hoog met duidelijke, haalbare doelen om jezelf uit te dagen.

  • Je pakt de te verwachten taken zoals openen en sluiten, en het aansturen op de avond, maar leert dit juist ook aan je collega’s. Hier creëer je ruimte in je eigen rooster. 

  • Je maakt roosters, beheert vacatures en sollicitaties, ziet toe op de inkoop en productiviteit, en vertaalt dit naar korte werkoverleggen met het management. 

  • Je stuurt aan en draagt bij aan het optimaliseren van het gehele team medewerkers, zowel bediening als keuken. 

  • Als team willen we dat iedereen schittert bij datgene waar hij/zij het beste in is. We proberen elkaar scherp te houden en te helpen in ontwikkeling zodat iedereen die kracht vindt en kan benutten. Hierin ben jij heel belangrijk.

Wat zoeken we in jou?

  • Je wilt je graag vastleggen en ontwikkelen.

  • Je ziet de zaak als een stukje van jezelf. 

  • Je kunt overzicht creëren en bewaren.

  • Je kunt prioriteiten stellen en je tijdspad goed inschatten en bijschaven. 

  • Etiquette toepassen op een relaxte manier.

  • Lekker jezelf zijn, niet per se volledig opgetut, maar toch verzorgd en netjes. 

  • Creativiteit en oplossingsgerichtheid: kan iets niet of mag iets niet, wat dan wél!? 

  • Inspirerend: je leert gemakkelijk nieuwe gerechten en nieuwe wijnen toe te lichten en kan dit ook overdragen aan je team.  

  • Teamgevoel: samen staan we sterk, dus moeten we het ook echt samen doen.

  • Actie en reactie: lekker bezig zijn en niet afwachten maar aanpakken. Zien, proeven, ruiken, horen en doen!

  • Lekkerbek: je houd van lekker eten en drinken en je vind het leuk om nieuwe dingen te proeven. 

  • Sociaal: in een buurtrestaurant is een stuk herkenning en een enthousiaste instelling belangrijk. Er is ook een hele sociale functie. Buurtgenoten groeten en op z’n tijd een praatje maken.

Wat bieden we jou?

  • Een leuke werkplek binnen een jong en creatief bedrijf.

  • Een heerlijke locatie, met betrokken buurtgenoten die graag een praatje met je maken. 

  • Salaris volgens cao. Uiteraard kijken we ook naar jouw wensen en (jaren) ervaring. 

  • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals kortingen, pensioenopbouw, parkeerpas op de zaak.

  • De ruimte om je te ontwikkelen door creatief bezig te zijn en veel te proeven, zowel gerechten als wijnen.

  • Veel afwisseling van gerechten, waar je ook zelf invloed op kan hebben.

  • Doorgroeimogelijkheden 

Wat kun je van het werkschema verwachten?

  • Maandag vaste vrije dag.

  • Roosters maken is jouw verantwoordelijkheid, dus ook als je zelf in het weekend een dag vrij wilt. 

  • Op de vloer voornamelijk avondwerk en weekenden

  • Administratieve werkzaamheden zelf in te roosteren.

  • 32 tot 38 uur

  • Uitbreiding van uren in vakantieperiodes

  • Meer of minder uren in overleg mogelijk 

  • Werken op feestdagen

Wat wordt er van je verwacht wat betreft je sollicitatie?

  • Je bent in het bezit van een diploma Sociale Hygiëne of bent bereid deze te behalen.

  • Enkel sollicitaties voorzien van een relevante motivatiebrief worden in behandeling genomen. 

  • Heb je vaste plannen in je week, zoals sport of sociale verplichtingen, dan graag vermelden in je sollicitatiebrief.

bottom of page